D

A kezdetek

Fél éve azt mondtam magamnak, hogy soha többet iskolapad. Elég volt. Ami nekem kell ahhoz, hogy elboldoguljak vagy fejlődjek az maximum 1-2 napos továbbképzésekben fog megvalósúlni. De  mégis ott motoszkált bennem, hogy valami hiányzik. Még nem vagyok “készen”.

De mit szeretek csinálni? Mi az amit később a saját magaménak tudhatok és tényleg minden nap boldoggá tesz majd? Ilyen kérdésekkel keltem feküdtem az elmúlt hónapokban. Eltelt 30 év az életemből. Minden munkámat szerettem eddig, de nem imádtam. (Kivéve az első vállalkozásunkat de erről később.) Így azon kaptam magam, hogy egy lapra firkálgatom azokat a dolgokat amiket szeretek csinálni és amiket nem. Például szeretem félévente arrébb rakni legalább a kanapét. Utálok ruhát, kaját vásárolni de az Obiban elkószálok órákat. Szeretek festeni, szerelni, tervezni, pakolni, összerakni, fúrni tanulni, színekkel játszani, órákig válogatni a konyhába a megfelelő fogantyút.

Aztán felgyulladt a lámpa… lakberendezés, dekorálás, belsőépítészet! Mindig én voltam az akinek gyerek korában is minden ünnephez, évszakhoz ki volt dekorálva a szobája. Ha a szürke falak jöttek a divatba akkor mindenkivel szembementem, hogy akkor is szürke lesz mindenhol a fal a nappaliban még ha úgy gondolják ez nem lesz jó (DE nagyon vagány lett!). Mikor lakást vettünk egyértelmű volt hogy én akarom berendezni és mi akarjuk csinálni a lámpafelrakást, konyhatervezést, a “szekrényünk” felállítását (azárt írtam így mert kicsit más mint a megszokott de ezt is be fogom mutatni) és nem hátráltam ki akkor sem ha nyakig porosan rogytam össze esténként a kanapén. Mert imádtam és imádom!  És ha imádom akkor miért ne tanulnám meg ezt profin csinálni?

Elkezdtem bőszen kutakodni a neten, hol is kezdjem el tanulni. Könyvek? YouTube? Vagy keressek egy sulit? Az utóbbi mellett döntöttem és megérte. De ez már nem a bevezetőhöz tartozik hanem ahhoz az  úthoz, hogyan is válik belőlem enteriőr az évek alatt.

A blogon ezt a rögös utat fogom bemutatni a kezdetektől. Írni fogok kiállításokról, tervezőkről de legfőképpen magamról. Hogy élem meg a tanulási folyamatokat, mennyit gyakorolok, miért éppen arra az elektromos csavarhúzóra gyűjtök és hogyan fogom az életem részévé tenni a lakberendezést és belsőépítészetet.

 

Köszönöm ha velem tartasz!

Dóra

 

 

Post a Comment