Jubileumi Konyhakiállítás – 2019

A hétvégén került megrendezésre az idei Konyhakiállítás a Budapest Sportarénában, ahol egy jó barátnőm ajánlásával bejutottam a LOSZ tanácsadók közé, ezzel lehetőséget kapva arra, hogy segíthessek elindulni másoknak a konyhatervezés rögös útján.

Nagyon sok cikket és praktikát lehet olvasni a neten, de arra kellett ráébrednem, hogy sokan nem tudnak túllépni a terveken vagy egy már meglévő konyhán. Mindent ugyan oda akarnak tenni és csak keveset változtatni a régi megszokott dolgokon. Ezért gondolom, hogy kell külső segítség ahhoz, hogy elengedjék a régit és utat adjanak egy új, kényelmes, praktikus konyhának. Szerencsére olyan emberekkel találkoztam, akik nyitottak voltak és mindenkinek tudtam olyat mutatni, amivel megoldhatják később a felmerülő problémákat. A tanácsadás egy nagyon jó kezdő lökést adott nekik, így mindenkinek csak ajánlani tudom az ilyen szolgáltatások igénybevételét.

A kiállítás – mint minden évben- ismét színvonalas volt. Minden nagy márka megmutatta magát és meg lehetett nézni a „jövő okos” gépeit. Látszik, hogy a konyhák stílusában és eszközeiben is vissza fog kacsintani a retró és egyre nagyobb utat tör magának a márvány.

Elmondhatjuk, hogy nincs az a pénz már, amit akár egy kis konyhára nem lehetne elkölteni, ha az ember nem okosan vásárol. Viszont mindig szem előtt kell tartani a következő kérdéseket: Mire használom a konyhámat? Kihasználnám az okos funkciókat? Van értelme ennyit költeni egy szag és pára elszívóval egybeépített indukciós lapra, vagy inkább elutazok az árából Balira? 🙂 Ezek olyan kérdések, amiket érdemes feltenni magunknak amikor az eszközök kiválasztásánál tartunk. Természetesen mindenki tudja meddig ér az a bizonyos takaró, mégis érdemes meggondolni mik azok az eszközök, amik inkább csak trendik de nincs szükségünk rájuk.

Remélem, hogy jövőre is lehetőséget kapok arra, hogy a Konyhakiállításon részt vegyek. De addig is keress bátran nem csak akkor, ha az egész konyhádat szeretnéd megterveztetni. Szívesen segítek megadni azt a kezdő lökést, ami átlendít a régin és teret ad az újnak.

 

 

Post a Comment