Helló Szia ArchiCAD!

A 3. félévben sem fogunk unatkozni azt már az első héten az új órarendünk által megtapasztalhattuk. Kicsit sűrű lett ez a félév és már most nagyon várom a végét. 😀

A legtöbb óránkat egy új program tanulása teszi ki ami “a GRAPHISOFT® az építészeknek fejlesztett BMI -szoftverek között piacvezető ArchiCAD® révén az épületinformációs modellezés (BIM) úttörője.” Egy mondatban mindent le is írtak. Mi az alap funkciókat fogjuk megtanulni, azaz hogyan rajzoljunk alaprajzot, hogyan tudunk a 2D-s rajzunkból 3D-t csinálni és a terveket prezentálni a megrendelő felé. Izgalmas és nagyon sok meló lesz minden kis részletet átvenni és persze begyakorolni. Az én elképzelésemben valami olyasmi szerepel, hogy belibbenek Manciékhoz egy tablettel és pár vonal után már mutogatom nekik a falak színét, a burkolatok fajtáját és a “mennyire menő lenne már itt egy körasztal drága!” felkiáltással majd kettő gombnyomással meggyőzöm az igazamról. Eddig akarom fejleszteni minimum a tudásomat a 2019-es év végére. De tudjuk, hogy az oktatási idő rövid. Hiába vannak ilyenkor a jó fej tanárok, akik tényleg tanítanak is valamit, sajnos jön a sok-sok eltöltött óra a program előtt mert a kulcsszó a gyakorolni lesz a szabad nyári estéken.

Tavaly kockáztam és rajzoltam, idén pedig egy pohár bor mellett a teraszon ütöm majd a gépet sokszor ismételve a következő mondatokat: “hát ezt nem hiszem el” “kivágom ezt a sz*rt” a fenti szomszédom nagy örömére. Persze közben a szemem előtt lesznek az elégedett megrendelői mosolyok (és a dollárjelek).