Üres falak

Ha új lakásba/házba költözünk vagy egy kis újításra vágyunk gyakran feltesszük a kérdést: mit tegyünk fel a falra? A válasz egyszerű: ami neked tetszik!

Ma már nincs olyan dekorációs elem vagy használati tárgy, amit nem láttam volna a falon. Mondhatjuk, hogy csak a képzelet szabhat határt. A színekkel anyagokkal is lehet természetesen játszani, de egy egyszerű falfestést is könnyen fel lehet dobni, amit aztán ha az ember megun, könnyen lecserélhet. 

Pár évszázaddal ezelőtt maximum olajfestményeket láthattunk a falakon, ami máig örök divat. Egy szép festmény az egész teret meghatározza, viszont vannak ma már ennél költséghatékonyabb megoldások is. 

Képek

Egy egész falat beboríthatunk képekkel. Ezek lehetnek printelt képek, saját készítésű fotók és ezek keverékei. Ha megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb hangulatot az internet segítségével könnyen megszerkeszthetjük saját magunknak is a képeket. Egy kis türelem és máris kész a saját albumunk, amit nyomtatás után ugyan olyan vagy méretben eltérő keretekben lógathatunk le a falakon. Ha nincs ötleted az elrendezést illetően, több mintát találhatsz például a Pinteresten.

Használati tárgyak

Láttál már olyan vízparti éttermet és kávézót, ahol például 1-1 evező van a falon? Persze hogy igen és egy jó hely megválasztásával könnyen a saját otthonunk éke lehet. De feldobhatjuk régi vágódeszkákkal az ebédlő falát, az utazásokból vásárolt kerámiákkal az előteret, vagy a már nem használt kosaraknak adhatunk új életet a teraszon virágtartó gyanánt. 

Ládák=polcok

Polcnak ma már szinte bármit felhasználhatunk. Az én egyik kedvencem a régi faládák kombinációja vagy a már leselejtezett gerendákból készült polcok. Egyedi rendszert alakíthatunk ki, amit kedvünk szerint dekorálhatunk tovább növényekkel, képekkel, feliratokkal, gyertyákkal… 

Divat a falon

Ismerős az érzés amikor hazajössz egy tengerparti nyaralásról és egy újabb szalmakalapot dobsz a szekrény tetejére. Nem kell a polcon hagyni őket, szuper dekorációk lesznek a hálóban vagy a gardrób szobában. És persze egy lányka szobát fel lehet dobni a táskáival ékszereivel, amiből könnyen tud majd indulás előtt válogatni és legalább mindennek meglesz a helye. Egy tini szobában ez azért előny 🙂

Vigyük be a természetet

Ha a természet kedvelői vagyunk, egy-egy letört ággal, préselt vagy száraz növénnyel is dekorálhatjuk az üres nappali falát. két üveglap közé rakhatunk páfrányt, levendulát, mezei virágokat, de nagyon jól mutat egy-egy kisebb ág is ezekben a keretekben. 

Láthatjátok a fali dekorokból körülbelül millió féle van. Nézzétek meg mit rejt az otthonotok és bátran használjátok fel a már elfeledett tárgyakat! Ha nem jut eszetekbe semmi gyűjtsétek őket össze és kérjetek egy kis segítséget. Bármikor szívesen segítek feldobni a falakat, hogy ne álljanak üresen.

Ha pedig több inspirációra lenne szükséged itt megtalálod.