A térhatás optikai módosításai – azaz hogyan legyen a kis és zsúfolt lakásunkból szép tágas otthon

A lakberendezésben vannak olyan optikai trükkök, amivel tudjuk nagyítani vagy akár kicsinyíteni az otthonunkat. A színek, minták és a fény együttes alkalmazásával megváltoztathatjuk a helyiségek látszólagos arányát.

Architect designer Interior creative working hand drawing sketch plan blue print selection material color samples art tools Design Studio

Tippek ha kicsi a lakás:

Ne zsúfoljuk tele a teret bútorokkal. Érdemes többfunkciós tárolókat és asztalokat vásárolni, illetve a faltól falig érő szekrénysor helyett érdemes egy jó dobogót beszerezni ami elnyeli a nem használt cuccokat, és a nappaliban is jól mutat.

A kevesebb néha több, és ez a színhasználatra is igaz. Szerencsére túlestünk a 80-as 90-es éveken ahol az erős színek domináltak. Ha kicsi a lakás akkor a fehér falakkal tudod a legjobb hatást elérni. Ne félj, nem lesz steril hatása az otthonodnak 🙂  A kiegészítőkön vagy egy fal tapétázásával színt és játékosságot vihetsz a lakásodba. A fehér ajtók és keretek is növelik a teret mivel egybe olvadnak a fal színével. 

A nagy és nehéz sötétítő függönyök is össze fogják nyomni a lakásodat. Használj jó fény áteresztő függönyt vagy rolót és úszkálj a fényáradatban!

Mindenki tudja, hogy a tükrök nagyítják a teret. Használj akár a konyhában, nappaliban, szűk folyosón, egy nagy felületen vagy akár több kisebb darabot a hatás nem marad el.

+ 1 tipp:
Vegyél lábakon álló kanapét és ne zsúfold tele a polcaidat kacatokkal. Egy félig megpakolt polc sokkal szellősebb és tágasabb teret varázsol.

Ha pedig segítség kell a megvalósításban, keress meg és együtt megalkotjuk a tágas lakást kevés négyzetméteren.